websiteLogoTop1

Vijf blikken voor drie Ergogekkies bij BRIC

20211204 BRIC

Net als vorig jaar zijn de British Rowing Indoor Championships (BRIC) online gehouden, met een paar duizend deelnemers uit tientallen landen. En dat leverde een prettig handjevol blikken op voor een drietal Ergogekkies.

Jan Portegijs en Vianney Koelman vochten 's ochtends in de SKE-ruimte een hevige strijd uit om bij de Lichte Mannen 60+ op het virtuele podium van de 2000 meter te komen. Jan bleek de langste adem te hebben en kaapte het brons voor de neus van Vianney weg. Corien Prins ging voortvarend van start bij de LW 30+, maar zag dat de eerste plaats niet haalbaar was en pakte toen probleemloos het zilver. Een paar uur later was het voor haar - vanuit de eigen huiskamer - bij de sprint over 500 meter een ander verhaal, maar met dezelfde uitkomst: in een spannende race bleek het goud net niet haalbaar, maar bleef Corien wel knap haar Italiaanse concurrent een fractie voor.

Zoals zo vaak had Robin in zijn leeftijdscategorie (M70+) kwantitatief weinig tegenstanders, maar wel een paar geduchte. Op de 2000 meter moest hij de eer laten aan een snelle Tsjech en kon hij pas in de eindspurt de tweede plaats veiligstellen. Laat in de middag wist hij op de 500 meter dezelfde Tsjech wél te kloppen. Met andere woorden zilver en goud op één dag, het kan slechter. De normaal onverslaanbare Martin Luirink was niet helemaal fit, forceerde zich niet en eindigde tweemaal in het peloton van de M60+. De volgende wedstrijd is de NKIR op 11 december. Dit evenement staat gepland in Amsterdam, uiteraard met allerlei beperkingen en maatregelen vanwege corona. Hopelijk kan onze eigen BEK op 9 januari gewoon doorgang vinden. De affiches zijn in ieder geval al heel geslaagd.

 

Uitslagen BRIC: https://regatta.time-team.nl/bric/2021/results/countries.php.