websiteLogoTop1

Toerprogramma 2024

 

Toerprogramma 2024

Voorwaarden om deel te kunnen nemen aan een toertocht zijn:
- in het bezit zijn van een stuurdiploma en minimaal het tweede scullexamen
- conditie afhankelijk van de zwaarte van de tocht (zie onder)

De toercommissie heeft ook dit jaar weer een aantrekkelijk programma opgesteld met tochten van verschillende moeilijkheidsgraad:
van makkelijke tot best wel zware!!
We hebben per tocht aangegeven wat de moeilijkheidsgraad is. Hierbij is het systeem van de KNRB gevolgd:

1 bootje : door iedereen te roeien tocht, max 10-15 km
2 bootjes: makkelijke tocht; kan door bijna iedereen geroeid worden; normale conditie vereist; lengte tot ong. 20 km
3 bootjes: wat zwaardere tocht, behoorlijke conditie vereist; lengte 20-30 km
4 bootjes: moeilijke en lange tocht, met hindernissen (lage bruggen en sluizen); goede conditie vereist; lengte meer dan 30 km
5 bootjes: zeer ervaren deelnemers (stromend water, drukke beroepsvaart)

Als je belangstelling voor een tocht hebt en je wilt inschrijven, ga naar de betreffende tocht en stuur de betreffende contactpersoon een e-mail of appje. Altijd inschrijven als een tocht je mooi lijkt, ook als er misschien te veel inschrijvingen zijn, er kan altijd iemand uitvallen en dan sta je op de reservelijst.

 Vrijdag 12 april – Pannekoekentocht Utrecht naar Rhijnauwen.

De tocht wordt georganiseerd i.s.m. Urv Viking in Utrecht. Je roeit richting Utrecht de stad in, raakt de Singel en verlaat haaks direct de stad weer richting kasteel & theehuis Rhijnauwen over kronkelig water met prachtig bossig begroeide bermen met mooie huisjes en weilanden. De tocht is nog geen 20 km. Halverwege pracht stop bij het Theehuis (pannenkoeken!). Hier kunnen we wat nuttigen en luieren en dan weer terug naar Viking roeien; Zelfde weg terug (ziet er heel anders uit andersom!)
Kosten (boothuur): € 7,50; (reiskosten): ongeveer € 9, - (lunchkosten Theehuis) ongeveer € 20.
Inschrijven vóór 15 maart 2024.
Verdere informatie bij Willemijn Nieuwenhuis : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrijdag 3 mei – Pittig rondje Groene Hart 

Deze tocht is door weersomstandigheden niet door kunnen gaan. Herkansing vrijdag 27 september (nieuwe inschrijvingen dus weer mogelijk) Zie informatie verder bij Vrijdag 27 september

 Vrijdag 14 juni – De mooie Betuwse Linge.

De tocht wordt georganiseerd i.s.m. rv Leerdam. Je roeit westwaarts de Linge langs t Veer bij kasteeltje Heukelem, en haven, weer een pontje, Kedichem, het Weeghuisje en dan keren we om bij Spijk. Niet nadat we geluierd en gelunched hebben bij heerlijke theetuin ‘Carolinge’ aan het water. De tocht is nog geen 20 km. Zelfde weg terug (zelfde rivier ziet er ook weer heel anders uit)
Kosten (boothuur): € 7,50; (reiskosten): ongeveer € 7, - (lunchkosten Theehuis) ongeveer € 20.
Inschrijven vóór 31 mei 2024.
Verdere informatie bij Willemijn Nieuwenhuis : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vrijdag 12 juli – Overijsselse Vecht.

Een prachtige omgeving om te roeien. Zowel over de singels van Zwolle als op de Overijsselse Vecht. Afhankelijk van het weer gaan we de Overijsselse Vecht op of via het Zwarte Water een rondje Zwolle varen.

Zwolle/Overijsselse Vecht.
Datum: vrijdag 12 juli
Kosten: boothuur € 10,- per roeibankje - reiskosten € 20,-
Roei afstand: 20 tot 25 km
Inschrijven vóór 1 juni bij Akkelies van Driel. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Vrijdag 16 augustus – Loosdrechtse plassen.

bootje

Vanuit Roeivereniging Cornelis Tromp gaan we op de Loosdrechts plassen roeien. We roeien over het mooiste stukje van de Vecht langs diverse buitenhuizen. Voorbij Breukelen gaan we door een sluis naar de Loosdrechtse Plassen. Daar kunnen we lekker lunchen bij restaurant De Strook.
De totale lengte van de tocht is ongeveer 25 km.
Kosten boothuur: € 10,- pp. Reiskosten: ong. € 5,- pp. Inschrijven vóór 15 juli 2024.
Inlichtingen bij Peter Bremmer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zaterdag 21 september en zondag 22 september – Toertocht in en rond Sneek

Voor zaterdag 21 september hebben we bij Roeivereniging de Geeuw in Sneek twee wherry’s tot onze beschikking waarmee we de wateren in en rond Sneek kunnen gaan verkennen.
We vertrekken op zaterdag om 8.00 uur vanuit Eindhoven zodat we vanaf 11.00 uur onze roeitocht kunnen beginnen.
De lengte van de tocht laten we onder andere afhangen van het weer maar zal variëren tussen de 15 en 30 km.
Kosten boothuur: € 10,00 pp; reiskosten: ongeveer € 25,- pp. Overnachting €? - pp Lunchpakket voor de zaterdag meenemen.
Inschrijven vóór 7 september 2024.
Verdere informatie bij Edwin van der Linden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vrijdag 27 september - Pittig Rondje Groene Hart (inschrijvingen nog weer mogelijk)

De tocht wordt georganiseerd i.s.m. rv De Krom in Woerden. We beginnen op tijd met het rondje met de klok mee door t Groene Hart (uitzetten in Woerden om 9.30!) We roeien 36 km en moeten vóór 17.30 de sluis Woerdense Verlaat gepasseerd hebben. Maar eerst gaan we via Bodegraven en Zwammerdam over de Nieuwkoopse Plassen. Er zijn hindernisjes (lage bruggen, sluisjes) op de route. En heel veel mooie natuur; bloemen, bijtjes, vogelkes en grazers of all kind.
Kosten (boothuur): € 7,50; (reiskosten): ongeveer € 10, -, lunchpakket mee voor korte picknick stop ergens en later is er misschien een goed kroegje waar we kunnen lunchen (lunch kosten in dat geval ongeveer € 20, maar reken met lunch vooral op je eigen lunchpakket).
Inschrijven vóór 12 september (bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
Verdere informatie bij Willemijn Nieuwenhuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vrijdag 11 oktober – Over de Dommel van Den Bosch naar St. MichielsgestelDe route voert vanaf het clubhuis van RV De Hertog in ’s Hertogenbosch over de Dommel richting St. Michielsgestel. We varen langs de stadswallen en de kastelen Maurick en Nieuw Herlaer. De route meandert door een prachtig landschap.
Na enkele km’s moeten de boten (C4 en C2) uit het water getild worden en over een afstand van ruim 50 m. gedragen worden om een kleine stuw te overbruggen. Er zijn ter plaatste goede in- en uitstapvoorzieningen. In St. Michielsgestel stappen we uit via een kleine steiger om in het dorp te gaan lunchen.
Op de Dommel is geen beroeps- en pleziervaart
De totale lengte van de tocht is ongeveer 20 km.
Maximaal aantal deelnemers is 15.
Kosten boothuur: € 10,- pp. Reiskosten: ong. € 5,- pp. Inschrijven vóór 1 september 2024.
Inlichtingen bij Pieter van der Marel: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Overzicht inschrijvingen toertochten 2024

Klik op onderstaande link om inzicht te krijgen wie van de leden hebben ingeschreven.

Inschrijvingen_toertochten_20-06-2024.pdf

 

IMG 8321 weerribben