websiteLogoTop1

Veiligheid

 

Nieuw: VEILIGHEIDSPLAN 

 

Roeien is een sport die je bijna het hele jaar kunt beoefenen. Daarbij is het belangrijk om de veiligheid in acht te nemen. Beatrix hanteert een aantal regels waaraan iedereen geacht wordt zich te houden:

Weersomstandigheden
Bij mist, harde wind en vorst wordt er niet geroeid. Als de weersomstandigheden hiertoe aanleiding geven, wordt er een vaarverbod afgekondigd. Dit is voor de leden zichtbaar op de website.

Vaarregels op het water
Iedereen die het water opgaat, krijgt instructies over de voorrangsregels op het water. Omdat Beatrix aan smal kanaalwater ligt en er nog een roeivereniging actief is op dit water, is het van groot belang om de ‘verkeersregels’ en de zichtbaarheidsregels te kennen.

Ongediplomeerd roeien
Niemand mag alleen het water op zonder basisroeidiploma. Bij beginners is er altijd een coach in de buurt, langs de kant op de fiets of in de boot. Het gebruik van de boten is gekoppeld aan het vereiste examen.

Training terug-in-de-boot
Omslaan met de boot kan gebeuren, ook bij ervaren roeiers. Het belangrijkste is om weer terug in de boot te komen, zodat roeier én boot veilig terugkomen bij het clubgebouw. Beatrix organiseert ieder jaar de behendigheidstraining terug-in-de-boot in verwarmd zwemwater.

Instructies voorkomen onderkoeling
Wie in het water terecht komt, loopt soms een risico op onderkoeling. Alle leden krijgen instructies om dit te voorkomen. Coaches beschikken over materiaal om onderkoeling tegen te gaan en roeiers uit het water te halen.