websiteLogoTop1

Ergomania: nieuwe uitdagingen

Als er deuren dichtgaan, gaan er andere open. Deze aloude wijsheid geldt ook voor onze mooie roeisport. Nu er nauwelijks meer wedstrijden op het water worden georganiseerd, nemen de mogelijkheden om zich online op de roeimachine met anderen te meten in hoog tempo toe. Toen Beatrix in maart op slot ging, heb ik een ergometer aangeschaft en heb vanuit de eigen tuin en met redelijk succes aan diverse internationale wedstrijden deelgenomen, zoals de World Rowing Virtual Sprints, de British Rowing Virtual Challenge en de World Rowing Virtual Master Regatta. Dus geen gereis naar verre oorden – hoe leuk ook – maar bijna kosteloos vanaf een zelfgekozen locatie.

Vaak zijn er bij dit soort wedstrijden twee smaken: online meedoen op het moment suprême via een livestream óf binnen een bepaald tijdvak (van enkele dagen) de afstand in kwestie afleggen en je resultaat zelf doorgeven – en er dan op vertrouwen dat niemand sjoemelt...

De eerstkomende en heel speciale wedstrijd is de bekende Head of the Charles (4702 meter, Boston), die in oktober onder de naam 2020 Global Remote Event wordt georganiseerd. Dit jaar staan verder nog o.a. de Canadian Indoor Rowing Challenge, de Scottish Rowing Indoor Championships, de British Rowing Championships en natuurlijk onze eigen NKIR (12 december) op het virtuele programma.

Ik hoop dat er afgezien van de usual suspects meer clubgenoten zich op deze wedstrijden zullen voorbereiden. Wat let je? Een lonkend perspectief is het gecombineerde EK en WK dat in februari 2021 in diverse ronden online gaat worden afgewerkt. De kwalificatie voor dit evenement staat open voor iedereen en er zijn twee kansen: wereldwijd en/of per continent: Afrika, Oceanië, Amerika en Europa.

Join the club!

Robin Sterk
AC38892D F7F2 4A71 B8AE 8DB8482236DE COLLAGE 1