websiteLogoTop1

3x winst op de Tromp Boat Race

Zaterdag 19 en zondag 20 oktober heeft een aantal ploegen van Beatrix meegedaan aan de 34e Tromp Boat Races, een tijdrace over 5250m op het Hilversumse Kanaal. Ook deze editie zeer veel deelnemende ploegen (760) en een strakke organisatie.

De zaterdagochtend was weer voor de HV1x. Gerard startte als 4e en wist naar een knappe 3e plek te roeien, net niet snelste in zijn categorie. Ignace en Roelof roeiden degelijke race en eindigde als 22e en 46e van de 72 vroege vogels.
Bij de jongens, 3e en 4e blok, roeiden Wouter en Jaoquin in de j16 2x naar een goede 7e plek, en Simon netjes naar 21e plek.
De stan8 is inmiddels op stoom gekomen met het boord roeien, en finishte als 7e in de HV4+.
Last minute invalster Lieke roeide met Thyro naar 2e plek in het veld, 3e overall in DV2x.

Op zondag waren de meiden van de 2k groep, aan de beurt. Roos, Tamara en Loes varen goed mee in hun velden. De meiden Kim en Lisa startten in de hogere leeftijdscategorie M16 2x, maar komen toch goed mee met die oudere meiden.

Maar wordt er dan nog iets gewonnen...
Uiteraard waren de RozePekskes weer goed op dreef, en waren overall de snelste bij de DV4x+ en dus ook in hun categorie. Bij de mannen had de Blues zich tactisch gesplitst in een 'Jonghe 4' en 'dun Ouden 4'. Deze tactiek pakte goed uit. De jonkies werden overall 3e, en wisten het HVC veld te winnen. 'Dun ouden 4' veegde het HVE veld aan met een 7e overall plaats. Dus twee maal winst voor de Blues.