websiteLogoTop1

3x Winst op Tromp Boat Race

Zaterdag 20 en zondag 21 oktober heeft een aantal ploegen van Beatrix meegedaan aan de 33e Tromp Boat Races, een tijdrace over 5250m op het Hilversumse Kanaal. Deze 33e editie had wederom meer inschrijvingen dan het voorgaande jaar. Dit jaar stopte de teller bij 786 inschrijvingen, weer 50 meer dan het jaar ervoor. Ook nu verliep de organisatie weer op rolletjes.

Op zaterdag werden Theo en Gerard enigszins verrassend gehuldigd als winnaars van het samengestelde HVD-E 2x veld. Na leeftijdscorrectie waren ze uiteindelijk 6 seconden sneller dan de 2x van ARC. Gerard had overigens in het 1e blok al geroeid, en wist daar naar een 5e plek van de 88 te roeien. Ignace en Roelof roeiden overall een 24e en 67e plek. Floor, Vera en Anne roeiden bij de M18 1x naar de 14e, 15e en 17e plaats. Matthijs startte J18 1x en werd 35e. Simon eindigde als 16e in J16 1x , en de Harmen4 finishte als 11e.
Op zondag waren de RozePekskes de snelste DVA-B 4x+ en eindigden overall 2e van 23. Roos roeide een 11e tijd bij de D1x, en Lisa eindigde in dat veld als LD1x op een 17e plek. Loes startte in het LDSB1x veld en werd 44e. Ook de Blues waren de snelste in hun HVD4x+ veld en eindigden overall 3e van de 27 ploegen. Lieke roeide naar een knappe overall 3e plek bij de DV1x.