websiteLogoTop1

Twee Ergogekkies: viermaal prijs in Parijs!

20230129 EK Indoor Parijs 1

Bij het EK Indoorroeien in Parijs heeft Beatrix prima gepresteerd: Corien Prins (LW30) en Robin Sterk (M70) pakten samen vier podiumplaatsen. Robin rekende op zijn favoriete 500 meter af met de Franse kampioen annex recordhouder en werd daarmee voor de derde maal in zijn ergoloopbaan Europees kampioen. Dit succes werd 's avonds iets te veel gevierd en dat was de volgende ochtend op de 2k nog aardig te merken: meer dan moeizaam veiligstellen van het brons zat er niet in. De races van Corien brachten meer spanning. In sterk bezette velden pakte zij eerst het zilver op de 500 meter door in een zinderende eindspurt een snelle Française met 0,2 seconde klop te geven. Haar eeuwige rivaal Sarita Hansen uit Denemarken was echter duidelijk te sterk. De 2000 meter was de dag erna zo mogelijk nog enerverender. Na 500 meter lag Corien op de zesde plaats, maar zij worstelde zich gestaag naar het podium door opnieuw die arme Française met een neuslengte te passeren. Ook nu was Hansen een klasse apart. 

Jan Portegijs was de derde Ergogekkie die meedeed. Als niet-sprinter kwam hij toch goed mee op de 500 meter en werd zesde. Op de 2000 meter kwam hij in de laatste kilometer geweldig opzetten, maar eindigde nét naast het podium. Het Beatrix-trio kan de resultaten van het EK gebruiken om zich te kwalificeren voor het WK, dat eind februari in Toronto maar ook online zal worden gehouden.

De vierdaagse veldtocht in Parijs bood voldoende ruimte om weer eens te genieten van deze geweldige stad: van het Bois de Boulogne tot het graf van Napoleon en veel daar tussenin.

20230129 EK Indoor Parijs 2

In het februarinummer van het blad Roei! komt een uitgebreidere terugblik op het EK. Alle uitslagen zijn hier te vinden.