websiteLogoTop1

Brits online prijzenfestival en Berlijns (klater)goud

 

December oogstmaand? Jawel, want bij elkaar zijn Vianney Koeman en Robin Sterk afgelopen week zeven medailles rijker geworden.

202212 Ergometeren

De Britse roeibond had in het kader van het Indoor Festival een Online League georganiseerd over diverse afstanden. Deelnemers uit de hele wereld konden aan vier onderdelen meedoen en hun scores - plus bewijsmateriaal - uploaden. Vooral Vianney Koelman kan tevreden terugkijken op zijn prestaties. In de categorie 60-69 (licht) won hij zilver op de redelijk bezette 2000 meter en werd hij eerste op de 500 meter, de 1 minuut én de 4 minuten. Kwantitatief was er bij die laatste drie races weinig tegenstand, maar de scores geven aan dat Vianney op tijd in vorm - en op gewicht - begint te raken voor de grote wedstrijden in de wintermaanden, zoals EK en WK (en natuurlijk onze eigen BEK/ErgBattle).

Robin roeide zich bij de League zowel op de 500 meter als de 4 minuten naar het zilver. Hij had geen tijd voor meer pogingen en afstanden, want hij had ervoor gekozen om in Duitsland zijn titel uit 2019 te gaan verdedigen bij de Berlin Indoor Rowing Open (1000 meter, 70-74). Dat hij in die opzet slaagde, is niet verwonderlijk: hij was weer eens de enige in zijn categorie en hoefde dus niet tot het gaatje te gaan. Voordeel: er bleef voldoende tijd en energie over om van al het moois en interessants in Berlijn te genieten.

Het (officieuze) Leaderboard van de Online League staat hier en van de Berlin Open hier.