websiteLogoTop1

Roeivereniging Beatrix is voor én van de leden. Samen houden we de vereniging drijvend, van administratie tot onderhoud van de vloot. We verwachten van onze leden dat je niet alleen je sport komt beoefenen maar ook dat je actief bijdraagt aan het reilen en zeilen van de vereniging. Tien uur vrijwilligerswerk per jaar is daarvoor een richtlijn, meer mag natuurlijk.

Naast het vrijwilligerswerk is er ook een verplichte taak voor iedereen. Voor de maandelijkse poetsbeurt van het clubgebouw wordt iedereen via een roulatieschema eens in de ca. 1,5 - 2 jaar opgeroepen. 

Iedereen kan bijdragen

Er is voor iedereen wel iets dat je kunt doen. Je kunt  bijdragen naar eigen vermogen,  voorkeur en talenten. Niet alleen kunnen we hierdoor ons verenigingsaanbod overeind houden en de lidmaatschapskosten laag houden, maar het is vooral ook leuk om te doen omdat je er naast het sporten ook verbinding met elkaar door krijgt.

Op deze pagina vind je alle  informatie over de verschillende soorten vrijwilligerstaken binnen de vereniging zodat je je kunt voorbereiden op de keuze van de taken die jij het komende jaar wilt doen. We nodigen je van harte uit een kijkje te nemen bij wat de commissies allemaal doen en waarvoor jouw hulp hard nodig is. 

Voor iedere helpende hand zijn we enorm dankbaar!!

 

Je kunt als volgt jouw vrijwilligerstaken kiezen: 

  • Als je nog niet weet wat je kunt en wilt gaan doen kun je door op deze pagina naar beneden te scrollen informatie over de verschillende taken per commissie vinden, ook vind je hier informatie over actuele vacatures,
  • Als je eenmaal weet waar jij je voor op wilt geven volg dan de volgende stappen:
    • Ga rechtstreeks naar Mijn Taakkeuze of
    • Kies op de menubalk van de website de tab=“Voor leden” en selecteer vervolgens de optie “Mijn taakkeuze”
    • In het blok kun je je selecties maken door te klikken op het pijltje rechts en vervolgens de taak van jouw keuze aan te klikken.
    • Je kunt behalve een eerste ook een tweede of derde keus opgeven; het kan namelijk zijn dat voor de taak van jouw eerste keus meer aanmeldingen komen dan dat er plaatsen zijn.
    • In het opmerkingen veld kun je extra  informatie kwijt, bijvoorbeeld over je beschikbaarheid in een bepaalde periode.
    • Sla je keuzes op door te klikken op Bewaar gegevens. 

Je keuzes zijn nu opgeslagen en worden vervolgens doorgestuurd naar de betreffende commissie. Een contactpersoon van die commissie neemt vervolgens contact met je op over de volgende stappen.

Een uitgebreide beschrijving vind je in deze pdf

Voor alle vragen over vrijwilligerswerk binnen de vereniging kun je je wenden tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ben je nieuwsgierig naar welke commissies er allemaal zijn, wat er binnen de commissies gebeurt en welke taken nog open staan, scroll dan naar beneden voor een compleet overzicht. 

Instructiecommissie

 
 JWK 4871 Instructie
De Instructie Commissie (IC) zorgt ervoor dat alle leden goed kunnen leren roeien. Samen met een groot aantal vrijwillige instructeurs verzorgen we de aspirantencursus, de beginnersinstructie, gevorderden instructie en skiff instructie. We helpen de cursisten hun passie voor roeien te ontdekken of het nu ligt in het toerroeien, wedstrijd roeien of gewoon lekker samen roeien in een leuk team. 

Contact opnemen:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wie zijn we en wat doen we

Frank.v.d.Wal JWK 3872 72

Frank Vandewal

Instructiecommissaris "Slag"

De rol van instructiecommissaris wordt door ons beiden uitgevoerd met de volgende verdeling van taken:

Instructiecommissaris "Slag"

  • is verantwoordelijk voor de roeitechnische zaken, het instructietraject na scull 2, introductie naar toerroeien, boordroeien en glad roeien (scull 3),
  • onderhoudt de contacten met de examen commissie, CAR, materiaal commissie.
  • is tevens Ploegmakelaar

Instructiecommissaris "Boeg"

  • is verantwoordelijk voor organisatorische zaken, evenementen en trainingen, en het instructietraject t/m scull 2,
  • verzorgt interne en externe communicatie,
  • onderhoudt de contacten naar de overige commissies

WandaKruijt JWK 3873 72

Wanda Kruijt

Instructiecommissaris "Boeg"

     
 JWK 2658 Hans
Hans de Graaff
 
 
Vliegende kiep en mentor
Met zijn 6 jaar ervaring als instructiecommissaris blijft Hans voorlopig lid van de instructiecommissie als mentor en vraagbaak voor allerlei lopende zaken. Daarnaast blijft hij actief als instructeur. 

nel meulendijk
Nel Meulendijk
 
Coördinator aspiranteninstructie en Open Dagen
  • organiseert de aspirantencursus (2x per jaar) en de Open Dagen (2x per jaar).
  • onderhoudt de communicatie naar de aspirantleden over de aspirantencursus    
  • houdt de aanmeldingen bij van geïnteresseerden na de open dag en onderhoudt de wachtlijst van mogelijke nieuwe leden die nog in een cursus geplaatst moeten worden.

 
Vreneli Boerlage
Vreneli Boerlage
 
Coördinator basisinstructie (t/m Scull 2+, Scull2)
  • organiseert de basisinstructie,
  • houdt het overzicht bij van roeiers die uit de aspiranteninstructie komen,
  • zorgt voor de verdeling in groepen en toewijzing van de instructeurs per groep
  • stelt de instructeurspoole samen
  • houdt toezicht op de  hoeveelheid beschikbare  instructeurs

 
Vacature
 
Coördinator vervolginstructie naar niveau 3 of toerroeien
  • houdt overzicht op de roeiers na het niveau II examen en verzamelt hun ambities richting toerroeien, wedstrijdroeien of gewoon samen roeien op de vereniging als input voor de ploegenmakelaar
  • organiseert de skiff instructie

 
Mariëlle Schellens 
Esther Pols
 
Coördinator werving en scholing van instructeurs
  • is verantwoordelijk voor de werving en scholing van voldoende instructeurs
  • houdt overzicht op actuele en potentiele instructeurs
  • ordent en houdt overzicht  op alle beschikbare instructiematerialen en verspreiding daarvan onder instructeurs
  • beheert het instructiemateriaal dat we gebruiken voor de instructie
   

 

 

Vacature

 

 

Coördinator coachen na Scull 2/3

  • is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van instructieaanbod aan roeiers/teams die al een aantal jaren roeien en bij wie behoefte bestaat om hun techniek bij te houden of op te vijzelen of die zich op andere nieuwe doelen (zoals wedstrijden) willen richten.

 

Waar hebben we jou voor nodig?

Vacatures instructiecommissie

Op dit moment hebben we binnen de instructiecommissie de volgende vacatures:

  •          geen

De taken van deze vacatures zijn te vinden onder de Tab “Wie zijn we en wat doen we”. De richtlijn voor de tijdsbesteding is 1 -2 uur per week, met pieken en dalen gedurende het jaar. 

 

Vacatures instructeurs

In 2016 zijn we begonnen met een nieuwe opzet van de basisinstructie die inhoudt dat een nieuwe lichting cursisten gelijktijdig start en op hetzelfde moment instructie krijgt. Dit bevordert de ploegvorming en maakt het mogelijk  om cursisten zo te mixen dat er zoveel mogelijk in C4-en geroeid kan worden. We werken met een flexibele ploeg met instructeurs waarbij we ernaar streven dat instructeurs elkaar kunnen afwisselen zodat de instructie als minder belastend wordt ervaren.

We onderscheiden verschillende soorten instructeurs, met in de tweede kolom het minimum aantal dat nodig is (er zijn nooit teveel instructeurs, met meer kun je het werk verdelen, zodat de tijdsbesteding omlaag kan):

Type Aantal nodig Tijdsbesteding Vereisten
Instructeur aspirantencursus 24 10 uur per jaar Ervaren instructeur
Instructeur beginnerscursus 20 2-4 uur per week Ervaren instructeur en ook mogelijkheden voor aspirant instructeurs
Instructeur gevorderde roeiers 20 2-4 uur per week Ervaren instructeur
Instructeur Skiff 4 2 uur per week (niet in de winter) Ervaren instructeur
Begeleiding instructeurs 3 10 uur per jaar Ervaren instructeur
Helpers (evenementen, open dagen, clinics)  10 4 uur per jaar (of meer) Soms ervaren instructeurs nodig

Iedereen met minimaal scull 2 niveau kan instructeur worden! Als je erachter wilt komen of je instructie geven leuk vindt kun je als aspirant instructeur beginnen door met instructieploegen mee te fietsen samen met een ervaren instructeur. Als je door wilt groeien als instructeur bieden we diverse cursus en trainingsmogelijkheden. 

 

Wil je je aanmelden voor een van onze vacatures of taken ga dan naar Mijn Taakkeuze

 

 

Jeugdcommissie

 

20160624 192724
De jeugdcommissie richt zich op de jeugd in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar. We willen de jeugd op een plezierige manier door positieve coaching volgens de KNRB-richtlijnen voor het jeugdroeien, goed leren roeien. We maken daarbij onderscheid in de jonge jeugdroeier (m/j) van 10-14 jaar en de junior-roeier (m/j) van 15-18 jaar. 
Daarnaast organiseren we, naast de trainingen en de wedstrijden, jeugdavonden en waar mogelijk toertochten en een jaarlijks kampweekend.  Zo helpen we jongeren met elkaar hun passie voor het roeien te ontdekken en te ontwikkelen. 
Voor verdere informatie kun je contact opnemen met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wie zijn we en wat doen we

De begeleiding van de jeugd wordt verzorgd door volwassenen en ervaren junior-roeiers. We maken onderscheid in instructie en coaching. Coaching richt zich met name op de meer ervaren junior-roeiers en houdt zich bezig met de technische en conditionele aspecten van het roeien en wedstrijdvoorbereiding.

Tot slot staat natuurlijk de inzet van ouders tijdens de te organiseren evenementen borg voor het succesvolle en plezierige verloop ervan. 

 

 
Vacature
Jeugdcommissaris

  • Is verantwoordelijk en aanspreekbaar voor de algehele gang van zaken rond het jeugdroeien op korte en middellange termijn. 
  • Heeft zitting in het verenigingsbestuur. 
  • Organiseert samen met de commissie Jeugd, jeugdleden en waar nodig de wedstrijdcommissaris:
    • een ouderavond bij aanvang van het seizoen (sep/okt),
    • slotavond seizoen (jun/jul) met BBQ en activiteiten voor jeugdleden, ouders en coaches,
    • open dagen voor de jeugd,
    • zwembadtraining voor de jeugd in februari (wat te doen na omslaan in een skiff),
    • een regiowedstrijd op de eigen roeivereniging,
    • tenminste drie bijeenkomsten met de commissie Jeugd bestaande uit instructeurs, jeugdcoaches en wedstrijdcoaches,
    • tenminste drie bijeenkomsten met het Jeugdbestuur bestaande uit tenminste een jeugdlid per coachgroep. 
Aspirant-jeugdinstructeur
tijdbelasting : ca 100 uur per jaar (werkend in een pool kan dit teruglopen tot 10 uur per jaar)

  • Maakt deel uit van een groep begeleiders van een jeugdgroep in een bepaalde leeftijdsklasse.
  • Leidt,  onder begeleiding van een ervaren instructeur/ coach,  jeugdroeiers op in het behalen van de vaardigheidsproeven voor de jeugd zoals omschreven door de KNRB.
  • Begeleidt, samen met andere instructeurs/ coaches tot maximaal twee tot drie keer in de week een jeugdgroep.
  • Opmerking: Werkend in een pool van begeleiders kan dit aanzienlijk minder zijn
  • Heeft tenminste scull 2/ is zelf een ervaren  junior roeier
Jeugdinstructeur
tijdbelasting : ca 100 uur per jaar (werkend in een pool kan dit teruglopen tot 10 uur per jaar)

  • Maakt deel uit van een groep begeleiders van een jeugdgroep in een bepaalde leeftijdsklasse.
  • Leidt  jeugdroeiers op in het behalen van de vaardigheidsproeven voor de jeugd zoals omschreven door de KNRB.
  • Begeleidt, samen met andere instructeurs/ coaches, tot maximaal twee tot drie keer in de week een jeugdgroep.
  • Heeft tenminste scull 3 en is in het bezit van RI-2/ RC-2 (KNRB instructie-/ coachcursus) of heeft op een andere wijze zijn instructiekwaliteiten eigen gemaakt.
Jeugdcoach
tijdbelasting : ca 175 uur per jaar

  • Maakt deel uit van een groep begeleiders van een jeugdgroep in een bepaalde leeftijdsklasse.
  • Zet trainingen/ oefeningen uit voor ervaren juniorroeiers op het gebied van techniek en  roeibelasting
  • Begeleidt aspirant- jeugdinstructeur en instructeur tijdens de trainingen.
  • Is in het bezit van tenminste RC-2 (KNRB coachcursus) of heeft op een andere wijze (bijv. voormalig 2k- jeugdroeier) coach- en trainings-kwaliteiten ontwikkeld.
  • Begeleidt samen met andere instructeurs/ coaches tot maximaal twee tot drie keer in de week een jeugdgroep. Opmerking: Werkend in een pool van begeleiders kan dit aanzienlijk minder zijn.
Wedstrijdcoach
tijdbelasting ca. 550 uur per jaar (exclusief aanwezigheid wedstrijden)

  • Is persoonlijk gekoppeld aan de wedstrijdroeier (-s).
  • Zet een trainingsprogramma voor het gehele jaar op, dat gebaseerd is op het wedstrijdprogramma van één of meerdere  (aankomende) wedstrijdroeiers.
  • Begeleidt jeugdroeiers op mentaal, technisch en conditioneel vlak.
  • Traint 4 tot 6 keer per week met de betreffende wedstrijdroeier/ -groep.
Coördinator jeugdgroep
tijdbelasting ca. 50 uur per jaar

  • Schrijft boten/ ergometers af
  • Deelt jeugdroeiers in bij wedstrijden en vraagt ouders om assistentie
  • Zorgt voor voldoende begeleiders tijdens de trainingen en wedstrijden
  • Heeft waar nodig contact met de ouders.
 
 

Peter Nijman 72

Peter Nijman: 

  • hoofdcoach jeugdgroep
  • coordinator wedstrijdjeugd
  • wedstrijdcoach wedstrijdjeugd

Clea.van.der.Vorst JWK 3870 72

 Clea van der Vorst:

  • coordinator jonge jeugd
  • instructeur jonge jeugd

martien hovener

Martien Hovener:

  • Jeugdcoach junioren groep opleiding en recreatie
  • Instructeur/ begeleider wedstrijdjeugd

Hans Kuijpens

Hans Kuijpens:

instructeur/ begeleider junioren competitiegroep

 
 

aurore denis

Aurore Denis:

  • mede-coordinator jonge jeugd
  • instructeur/ begeleider jonge jeugd

Marlies Ambergen

Marlies Ambergen:

  • instructeur/ begeleider jonge jeugd

Mattijs Buise

Matthijs Buise:

  • instructeur jonge jeugd

 

Jack Geenen

Jack Geenen

  • coordinator junioren competitiegroep
  • instructeur competitiegroep
 

Sybold 72dpi

Sybold Berks:

  • coordinator junioren Opleiding en recreatief roeien.
  • begeleider junioren Opleiding en recreatief roeien

Roos Rooijakkers:

  • begeleider/ instructeur junioren opleiding en recreatief roeien

 

Mike van Dongen:

  • begeleider/ instructeur wedstrijdjeugd

Roelof Kleppe:

begeleider/ instructeur junioren competitiegroep 

 
 
 

Mirjam Treffers:

  • begeleidster wedstrijdroeiers
 

 
 

Waar hebben we jou voor nodig?

Wij zijn altijd op zoek naar uitbreiding van onze pool van aspirant-jeugdinstructeurs, jeugdinstructeurs en jeugdcoaches. Belangrijk is dat je affiniteit hebt met jeugd en op een positieve en enthousiaste manier wilt bijdragen aan hun roei-ontwikkeling!

 

Vrijwilligerstaak Omschrijving Tijdbelasting op jaarbasis
  • Aspirant -jeugdinstructeur
  • Jeugdinstructeur
  • Jeugdcoach

Ca. 100uur

Opmerking: Werkend in een pool van begeleiders kan dit teruglopen tot 10 uur op jaarbasis (één keer per maand), dan wel beperkt tot een bepaalde periode in het jaar

 

 

 Wil je je aanmelden voor een van onze vacatures of taken ga dan naar Mijn Taakkeuze

 

 

Wedstrijdcommissie

 JWK 3970 wedstrijd
 
De wedstrijdcommissie maakt het mogelijk dat iedereen die meer energie kwijt wil in de sport zich kan ontwikkelen als wedstrijdroeier. Wedstrijdroeiers trainen op basis van een trainingsplan en worden begeleid door een coach. Er zijn wedstrijden voor de jeugd vanaf 10 jaar, tot en met de 85+ categorie bij de Masters. Wedstrijden zijn er het hele jaar door, zowel bij onze eigen vereniging (BTC en de BeatrixWinterRace) als bij andere verenigingen. 
Contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wie zijn we en wat doen we

 

JWK 2650 Ignace 72
Ignace van den Heuvel
 
De wedstrijdcommissaris 
  • is lid van het verenigingsbestuur
  • is contactpersoon naar de KNRB mbt wedstrijdzaken
  • geeft leiding aan de Coachvergadering en beoordeelt bootaanvragen
  • behartigt de belangen van ploegen bij wedstrijden
  • coördineert de Beatrix Trial Competitie, de Beatrix Ergometer Kampioenschappen, de Jeugd Regiowedstrijd en het Trainingsweekend
  • schrijft wedstrijdverslagen en gerelateerde zaken op de website
 

 

De coachraad (raad van wijze mannen) geeft advies / ruggespraak aan de wedstrijdcommissaris

 Ger vd Laan 4835

Ger van der Laan

Peter Nijman 72

Peter Nijman 

 TomJansen 4880 72

Tom Jansen

 

 Gerdien Hakstege

Gerdien Hakstege

 

 

 

De inschrijfcommissaris

  • verwerkt de inschrijvingen van de ploegen voor alle wedstrijden
  • regelt de inschrijfgelden en de financiële afhandeling richting de ploegen
  • is contactpersoon richting de bootvervoerder

JWK 2642 Mirjam 72

Mirjam Treffers

 

 TomVollebergh JWK 3867 72

Tom Vollebergh

 

 

De organisatoren van de Beatrix Trial Competitie (BTC)

  • regelen 4 interne trial per jaar
  • coördineren de logistiek van starters/klokkers/ baancommissarissen
  • verwerken de inschrijvingen tot een wedstrijdindeling in blokken en hulptroepen
  • doen de tijdregistratie en verwerking naar individueel eindklassement en verbeterklassement
  • verzorgen de prijsuitreiking

 

 Grignon van Bakel

Grignon van Bakel

 

 Stan4

Stan 4

 De organisatoren van het Beatrix Ergometer Kampioenschap (BEK)

  • organiseren eens per jaar de BEK
  • coördineren opbouw ergometer tijdwaarneming
  • verwerken de inschrijvingen tot een wedstrijdindeling in blokken 
  • doen de tijdregistratie en verwerking naar eindklassement
  • verzorgen de prijsuitreiking

 

 

JWK 2650 Ignace 72

 

De organisator Jeugd Regio Wedstrijd

  • organiseert deze wedstrijd voor de jeugd eens per jaar
  • coördineert de logistiek van starters / klokkers / baancommissarissen / andere hulptroepen
  • coördineert aanwezigheid van voldoende boten voor de wedstrijd
  • verwerkt de inschrijvingen tot een wedstrijdindeling in blokken 
  • doet de tijdregistratie en verwerking naar eindklassemen
  • verzorgt de prijsuitreiking

 

 

 

 

Peter Nijman 72

Peter Nijman

De Coach 2 km wedstrijdploeg

  • begeleidt ploegen die starten op nationaal klasserende 2 km wedstrijden. Dit zijn ploegen die minimaal 5 keer per week trainen. 
  • werkt via een jaarplan en trainingsschema met de roeiers naar een optimale prestatie gedurende het roeiseizoen
  • begeleidt de roeiers op mentaal, technisch en fysiek vlak

 

Tijdbelasting 15-20 uur per week, 20 dagen per jaar

 

 

 

 

Ger vd Laan 4835

Ger van der Laan

 

De conditietrainer

  • verzorgt de indoor training

 

 

 

Anne Lize Hoftijzer

Anne-Lize Hoftijzer

 

De coach wedstrijdploeg

  • begeleidt ploegen die starten op wedstrijden. Doel is om de ploeg te laten starten bij de wedstrijden waar de ploeg goed kan meekomen. Het aantal trainingen verschilt per ploeg.
  • werkt via een jaarplan en trainingschema met de roeiers naar optimale prestatie gedurende roeiseizoen.
  • begeleidt de roeiers op technisch en fysiek vlak

Heleen Koggel

Heleen Koggel

Frank.v.d.Wal JWK 3872 72

Frank Vandewal

JWK 2650 Ignace 72

Ignace van den Heuvel

 Karin Kompatscher

 Karin Kompatscher

 

 

Waar hebben we jou voor nodig?

 

Er is behoefte aan aanvulling voor de organisatie van de Beatrix Trial Competitie. Dit kan zowel in voorbereiding (verwerking inschrijving ploegen, indeling ploegen en hulptroepen) of als wedstrijdleiding tijdens de trial zelf (verwerking resultaten / in goede banen leiden van de wedstrijd).  

 

 

Wil je je aanmelden voor een van onze vacatures of taken ga dan naar Mijn Taakkeuze

 

Examencommissie

 

Lidworden30br.100dpi
De examencommissie neemt elke eerste en tweede zaterdag van de maand stuur- en roeiexamens af. We gaan na of de kandidaat voldoet aan het niveau waarvoor hij of zij examen doet. We gaan als examencommissie op gezette tijden na of het examenreglement dat aan de basis ligt van de examens binnen ERV Beatrix nog up to date is en passen het waar nodig aan. 
 
Contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wie zijn we en wat doen we

 

AliKamphuis JWK 3900 72
Alie Kamphuis (voorzitter)
Inge Peters
Inge Peters
Rene de Vreede
Rene de Vreede
Ton Bielderman
Ton Bielderman
TomJansen 4880 72
Tom Jansen
     

Waar hebben we jou voor nodig?

De examencommissie heeft op dit moment geen vacatures. Mocht je meer willen weten over onze werkzaamheden of na willen gaan of examinator zijn iets voor jou kan zijn, dan ben je natuurlijk van harte welkom om eens mee te fietsen tijdens de examens. 

 

 

 

Toercommissie

 

Toercommissie

De toercommissie organiseert een- of meerdaagse toertochten in binnen- en/of buitenland. We vinden het leuk om mensen te enthousiasmeren om deel te nemen aan toertochten. Iederee
n met de basisdiploma's sturen en roeien kan hieraan meedoen. Onze leden kunnen ook deelnemen aan tochten van andere verenigingen. Ook kunnen ploegen op eigen initiatief tochten in binnen- en buitenland organiseren. Hiervoor mag je gebruik maken van de toerboten en de botenwagens van de vereniging. De toercommissie helpt je daarbij graag op weg. 

Contact opnemen:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wie zijn we en wat doen we

De Toercommissie bestaat uit de toercommissaris en vier commissie leden. Samen bepalen wij het jaarlijkse toerprogramma en organiseren we de toertochten. Ook zorgen wij ervoor dat alle toermaterialen, zoals de reddingsvesten, in goede staat worden gehouden zodat ook de veiligheid tijdens de tochten wordt geborgd. 

 JWK 2647 Anke 72

Anke Deij
Toercommissaris
 Akkelies van Driel 72
Akkelies van Driel
Toercommissielid
 Pieter van der Marel
Pieter van der Marel
Toercommissielid
 Riet Meijer
Riet Meijer
Toercommissielid
 
 
 
 
 
 
Ton Kropff
Toercommissielid

 

 

Waar hebben we jou voor nodig?

Op dit moment heeft de toercommissie geen vacatures, maar als je geinteresseerd bent om op termijn de taken van een van de leden over te nemen kun je je interesse kenbaar maken bij een van de commissieleden 

 

 

Commissie Aangepast Roeien

 

 JWK 1094 CAR
De Commissie Aangepast Roeien (CAR) maakt roeien toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen. We stellen mensen met een functiebeperking in de gelegenheid te leren roeien. Mensen met een functiebeperking nemen hun eigen beslissingen en dragen daar zelf de verantwoordelijkheid voor. Wij willen hen ondersteunen, zodat zij kunnen roeien en participeren in de vereniging. Leden van de CAR en de vrijwilligers respecteren deze eigen verantwoordelijkheid. 

Uitgangspunt daarbij is dat leden met een functiebeperking, net als andere roeileden, volwaardig lid van de vereniging zijn en naar vermogen ook bijdragen aan het functioneren van de vereniging.

Contact opnemen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Wie zijn we en wat doen we

 

 Coby.de.Boer JWK 3905 72
Coby de Boer
Coordinator CAR
 De coordinator CAR 
  • Zorgt voor een goedlopende organisatie. Het gaat daarbij o.a. om de intake van de roeiers, de werving van vrijwilligers, het bijhouden van het rooster voor instructeurs en mee-roeiers en het afschrijven en indelen van de boten.
  • Is verantwoordelijk voor een goede communicatie met de instructiecommissaris
  • Zorgt voor goede instructie en gemotiveerde mee-roeiers. 
  • Is verantwoordelijk voor goed overleg tussen roeiers en instructeurs.
  • Coördineert naar vermogen de juiste aanpassingen. 
  • Coördineert de organisatie van deelname aan de jaarlijkse Nationale Tocht Aangepast Roeien (NAR). 
  • Coördineert de organisatie van een jaarlijkse toertocht voor aangepast roeien
Wat vragen wij van vrijwilligers? 
  • De vrijwilliger respecteert de roeier en heeft een zeker inlevingsvermogen.
  • De vrijwilliger is op regelmatige basis beschikbaar om mee te roeien of instructie te geven al naar gelang zijn/haar capaciteiten.
  • De mee-roeier moet in staat zijn de roeier te volgen en moet flexibel genoeg zijn om een afwijkende haal op te vangen. 
  • De instructeur moet een grondige kennis hebben van de roeibeweging zoals die in het algemeen bij roeivereniging Beatrix aangeleerd wordt. Van daaruit moet bekeken worden in hoeverre de roeier, afhankelijk van de aard en de ernst van de beperking, deze roeibeweging kan uitvoeren. 

 

 

Waar hebben we jou voor nodig?

Vacature tweede coordinator CAR

  • De CAR commissie bestaat momenteel uit een persoon. Een tweede coordinator om taken mee te kunnen delen  zou erg prettig zijn! Naast een of twee keer per week meeroeien en dan in overleg de botenindeling maken, bestaan de werkzaamheden uit het mede organiseren van de beide tochten: het inventariseren van deelname, reserveren van het benodigde materiaal, werven van chauffeurs en vrijwiligers. 
Meeroeiers en stuurders gezocht!
  • Daarnaast zijn vrijwiligers voor het sturen en meeroeien zeer welkom! We roeien op dinsdag en vrijdag van 11:00 - 12:30, voorafgegaan door koffiedrinken vanaf 10:30. 
 
 Wil je je aanmelden voor een van onze vacatures of taken ga dan naar Mijn Taakkeuze
 
 

Beatrix Winterrace

 
BWR banner
 
 
 
(bijgewerkt door BWRcie 1-11-2020)
De Beatrix Winterrace is een achtervolgingswedstrid over 6 km die jaarlijks in de laatste week van November door onze vereniging wordt georganiseerd. Het is een populaire wedstrijd met een jaarlijks groeiend aantal deelnemende ploegen uit Nederland, Duitsland en Belgie. De afgelopen twee jaar hadden we meer dan 100 inschrijvingen. Om de race goed en veilig te laten verlopen zijn veel vrijwilligers nodig. 
Contact opnemen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
 

Wie zijn we en wat doen we

 

Corne Govers
Corne Govers
Wedstrijdleider BWR
 
De wedstrijdleider van de Winterrace commissie en houdt het overzicht op de gehele organisatie en het goede verloop van de wedstrijd. Tot de taken behoren onder andere:
  • de afstemming met Gemeente en KNRB
  • het toezien op de veiligheid en baaninspectie
  • het onderhouden van de website en externe communicatie over de wedstrijd
  • indeling van de wedstrijd en bepalen van velden
  • loting en indeling inschrijvingen
  • briefing baanvrijwilligers
  • uitslagverwerking
  • prijzenuitreiking

 Heleen KoggelHeleen Koggel
Voorzitter BWR Commissie

JWK 2650 Ignace 72

Ignace van den Heuvel
Wedstrijdcommissaris

 

Betrokken bij de organisatie vanuit de rol als wedstrijdcommissaris, onderhoudt de contacten naar de deelnemende verenigingen aangaande de zaken zoals botenverhuur en botentransport.

 

 

 
Hanny vd Geer
Veiligheidsfunctionaris BWR
 
De veiligheidsfunctionaris ziet erop toe dat zowel bij de vereniging als langs de baan de veiligheid van de roeiers en de aanwezigen is geborgd. 
 
 
 

 

 
Vacature
wedstrijdsecretaris
 
 
Het wedstrijdsecretariaat zorgt ervoor dat alle inschrijvingen goed worden afgehandeld, inschrijfgelden zijn voldaan, wijzigingen bij inschirjvingen worden verwerkt. Verder zorgt het wedstrijdsecretariaat mede voor de loting ism de wedstrijdleider, de publicatie van de loting en verwerking van de uitslagen.
Op de dag zelf is het wedstrijdsecretariaat verantwoordelijk voor de financiën en alle voorkomende administratieve taken, zoals wijzigingen/terugtrekkingen van inschrijvingen, uitslagenverwerking. 
De wedstrijdsecretaris wordt op de wedstrijddag geassisteerd door 3-4 vrijwilligers t.b.v. het uitgeven boeg- en rugnummers, het verhuur van kluisjes en uitgeven van consumptiemuntjes. De aansturing van de vrijwilligers bij het secretariaat hoort ook bij de taak. 
 
 
Han Verheijen
Han Verheijen
Barcoördinator BWR
 
De barcoördinator BWR zorgt voor een goede afstemming en samenwerking met de sociëteitsbeheerder en geeft alle inkoop van eten en drinken door aan de sociëteitsbeheerder, coördineert de bardienst, zorgt voor de lunchpakketten voor de vrijwilligers en voor een schone en opgeruimde sociëteit voor en na afloop BWR.
 
 
 
 
 
 
 
 
WandaKruijt JWK 3873 72
Wanda Kruijt
Vrijwilligerscoördinator BWR
 
 
De vrijwilligerscoördinator werft de vrijwilligers en deelt ze in voor de benodigde taken. Er zijn ca. 70 vrijwilligers nodig voor hulp op het secretariaat, achter de bar en langs de baan en op de vlotten. 
 
 
 

 

   

Waar hebben we jou voor nodig?

Vacatures:

  • Wedstrijd-secretaris
    Zie omschrijving bij "wie zijn we en wat doen we"

  • Vrijwilligers
    Op de dag zelf is een groot aantal vrijwilligers nodig. Je kunt je nu al aanmelden als je wilt helpen!

 

Wil je je aanmelden voor een van onze vacatures of taken ga dan naar Mijn Taakkeuze

 

Bèta (roeien voor scholieren)

 

Beta Koningsdag 2016 vrijw

Bèta is het samenwerkingsverband tussen Thêta en Beatrix om het roeien onder scholieren in Eindhoven te stimuleren. Bèta organiseert clinics en andere roeiactiviteiten voor basis- en middelbare scholieren. Ook is Bèta aanwezig op de Koningspelen en andere evenementen.

In het seizoen 2015-2016 heeft Bèta 30 clinics georganiseerd met meer dan 500 deelnemers. De ambitie voor het volgend seizoen is om, naast de reguliere clinics,  met Bèta ploegen deel te nemen aan de schoolroeikampioenschappen, een school-ergo kampioenschap te organiseren en om een watersportdag te organiseren samen met andere watersportverenigingen en Sportformule Eindhoven.

Contact opnemen:  

 

 

Wie zijn we en wat doen we

De samenwerking kent een bestuur, met daarin een voorzitter, penningmeester en secretaris. Deze functionarissen worden jaarlijks aangesteld en geworven uit Thêta of Beatrix leden. Tevens zit er een vertegenwoordiger van beide verenigingsbesturen in het Bèta bestuur.

De activiteiten worden georganiseerd en vorm gegeven door de Bèta commissie. Naast de bestuursleden zitten daar ook andere actieve Bètanen in.

 

TomVollebergh JWK 3867 72
Tom Vollebergh 
 
 
 
 
 
 
 
 
Monika Roeling
Thomas penningmeester 72dpi
Thomas van de Elzakker (vertegenwoordiging bestuur)
 Linda van Hees
Linda van Hees

 

We kennen de volgende taken:

Taak Beschrijving Benodigde tijd
In het Bèta bestuur:
vertegenwoordiger van het bestuur van de ERV (daarvoor moet je ERV bestuurslid zijn) Je bent dan de linking pin tussen de ERV en de Beta commissie, je coordineert de afspraken en activiteiten in Bèta verband met de verenigingsactiviteiten en ziet toe op de financien namens de ERV De vergaderingen zijn 1 keer per maand. Het is niet nodig om altijd aanwezig te zijn. De taak heeft veel overlap met je ERV bestuurstaak
bestuurslid - in deze rol kan je voorzitter, penningmeester of secretaris zijn, voor deze functie moet je ERV of Theta lid zijn Je bent dan verantwoordelijk voor de specifieke taak binnen Bèta. Het coordineren van de activiteiten, PR voor Bèta, financien, jaarverslag etc. De vergaderingen zijn 1 keer per maand. Naast de vergaderingen ben 2 uur per week (gemiddeld) bezig met je specifieke taak. Overigens hangt de belasting erg af van het seizoen en de invulling die je zelf wil geven aan de taak.
In de Bèta commissie
Lid van de commissie De cie leden zorgen, samen met het Bèta bestuur voor de invulling van de jaarkalender: de clinics en andere activiteiten en bedenkt nieuwe activiteiten die op de kalender gezet kunnen worden. De vergaderingen zijn 1 keer per maand. Elk cie lid heeft een specifieke set activteiten onder zijn hoede en zorgt er voor, samen met instructeurs, dat deze uitgevoerd worden. Naast de vergaderingen ben je 2 uur per week (gemiddeld) hier mee bezig.
Bèta instructeur

Instructeur voor de clincs, begeleider van activiteiten

Je verzorgt een clinic (voor ERV leden meestal voor bassisschool leerlingen), samen met andere instructeurs. Je geeft dan roeiinstructie voor een groep van 4-6 leerlingen. Als je wat meer ervaring het kan je ook een clinic coordineren. Als instructeur verzorg je 2 tot 4 keer per jaar een clinic afhankelijk van je beschikbare tijd. Een clinic duurt vaak een dagdeel. De meest clinics vinden door de week plaats.

 

 

Waar hebben we jou voor nodig?

Bèta kan altijd helpende handen gebruiken!

Er zijn vacatures voor instructeurs voor het komend seizoen (mei, juni) en tevens voor een functie in het Bèta bestuur, en een in de Bèta commissie (beide met ingang van het volgende seizoen (start in september)

 Als je meer wilt weten over de aar den inhoud van deze vacatures neem dan contact op met Tom Vollebergh of Monika Roeling. 

 

Wil je je aanmelden voor een van onze vacatures of taken ga dan naar Mijn Taakkeuze

 

 

Materiaalcommissie

 

JWK 0732 werkplaats
De materiaalcommissie (Matcie) zorgt ervoor dat de vloot in topconditie blijft. We beschikken over een ruime en goed uitgeruste werkplaats. Maar we doen nog veel meer, zoals het onderhouden van het kanaal, de km paaltjes langs de kant en snoeien. Ook het onderhoud en het beheer van ons verenigingsgebouw en het IT beheer vallen onder de materialen commissie. 

We kunnen altijd uitbreiding van onze enthousiaste ploeg vrijwilligers gebruiken.

Contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wie zijn we en wat doen we

 

 Stan materiaalcomm.72dpi
Roland van den Pol
 
De materiaalcommissaris coördineert en houdt overzicht op de taken binnen de materiaalcommissie. De materiaalcommissaris is tevens lid van het verenigingsbestuur. 
 

 

Ron van Dootingh 72
Paul Scheenaard
 
De bijdrage van de werkplaatsbaas aan de werkzaamheden in de werkplaats is het werk zodanig faciliteren dat de voortgang van reparaties en onderhoud aan roeimateriaal (boten en riemen) zoveel mogelijk wordt ondersteund.

 

De werkplaatsbaas

  • houdt het schadeboek bij en reageert op schademeldingen, besluit over tijdelijk uit de vaart nemen van boten of vervanging van riemen
  • verdeelt het werk over de vrijwilligers van de werkplaats en mobiliseert incidentele extra hulp t.b.v. reparaties
  • koopt materialen en onderdelen in ten behoeve van de dagelijkse grijpbare voorraad en signaleert tekorten in voorraad van bootonderdelen
  • verricht ondersteunende werkzaamheden zoals het laten slijpen van diverse soorten gereedschap, het wegbrengen van (chemisch) afval, het zorgen voor een schone en opgeruimde werkplaats en het meedenken over verbeteringen aan de botenberging, transportmiddelen e.d. 
  • leidt werkplaatsmedewerkers op en begeleidt hen bij het leren omgaan met nieuwe machines, werken met epoxy en de veiligheidsvoorschriften
 
Pieter Jan Blom
Ron van Dootingh
 

 

 
 
De gebouwbeheerder heeft als taak het onderhouden van het gebouw en alle ruimten in en om het gebouw. De taak bestaat uit:
  • Het onderhouden van de contacten naar de gemeente
  • onderhoud en controle van alle apparatuur (cv, brandblussers, ontruimingsinstallatie, liften, PV, etc.)
  • organiseren van ontruimingsoefeningen
  • onderhoud van de  vlotten
  • onderhoud van de stellingen in de loods
 Michel van Bergen
Michel van Bergen

 

 

 
 
Klaas Weekers
 
De Commissie Kanaalbeheer verricht lobbywerk bij de gemeente over het ontwikkelen van een strategie hoe we ons roeiwater in een goede conditie kunnen krijgen en houden. 
Verder coördineert de kanaalcommissie het jaarlijkse onderhoud aan km paaltjes, het snoeien van beplanting langs de kanten en het kanaalonderhoud met vrijwilligers. 
 
 
Heleen Koggel

 

 

 

Ernst Zeelenberg
Ernst Zeelenberg
 
De commissie IT Beheer is verantwoordelijk voor het onderhoud van en alle aanpassingen op de website en voor het up-to-date houden van de PC's in het clubgebouw. 
 
Roel van Grinsven
Roel van Grinsven

 

 

JWK 2642 Mirjam 72
Mirjam Treffers
 
De beheerder verenigingskleding beheert voorraad en bestellingen van verenigingskleding en levert deze aan de leden. 
 

 

 

Waar hebben we jou voor nodig?

De materiaalcommissie kan altijd extra helpende handen gebruiken! 

Huidige vacatures binnen de commissie:

  • Werkplaatsbaas voor de overall coördinatie van de vrijwiligers in de werkplaats, de planning en de verdeling van taken en het zorgen voor een goed draaiende en veilig functionerende werkplaats met voldoende voorraad waarmee de vloot wordt onderhouden. Deze vacature vraagt naast de eigen bijdrage aan uitvoering van het werk op maandagochtend één tot enkele uren per week.

Verder zijn er altijd mensen nodig voor:

 Klus Aantal mensen nodig Gemiddelde tijdsbesteding
Medewerkers werkplaats (preventief onderhoud, reparaties) 10 4 uur per maand 
Kanaalwerkers 6 4 uur per jaar 



Wil je je aanmelden voor een van onze vacatures of taken ga dan naar Mijn Taakkeuze

 

 

Materiaal advies commissie (MAC)

 

Lidworden30br.100dpi De Materiaal Advies Commissie (MAC) adviseert over de botenaanschaf en beoordeelt de vlootconditie.

Contact opnemen:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wie zijn we en wat doen we

 

 Stan materiaalcomm.72dpiRoland van den Pol Materiaalcommissaris

 Gerard EgelmeersGerard Egelmeers  Janneke RomeijndersJanneke Romeijnders

 

 Peter BoumaPeter Bouma        Ans de Mol        Erik-Jan Mol

 

Stan materiaalcomm.72dpiStan Jansen

Waar hebben we jou voor nodig?

Op dit moment heeft de materiaal adviescommissie geen vacatures. Mocht je wel interesse hebben dan kun je contact opnemen met een van de commissieleden. Reken voor de MAC op een tijdbesteding van 10 uur per jaar.

 

 

Sociëteitscommissie

 

JWK 6423 Bar

(bijgewerkt door Sooscie 1-11-2020)

Sociëteit ’t Spantje vormt het sociale hart van roeivereniging Beatrix. ’t Spantje is een ontmoetingsplek voor leden en gasten en biedt een sfeervolle omgeving met vele faciliteiten. Met goed zicht op water en de vlotten kijkt men, al dan niet vanaf het terras, terug op een training of vooruit naar een wedstrijd.

De SociëteitsCommissie(SC) bestaat uit een groot aantal leden die zich inzetten voor de diverse taken die onder het sociëteitsbeheer vallen. e.e.a. gecoördineerd door de sociëteitsbeheerder.
De bardienstvrijwilligers vormen het grootste deel van de SC maar voor het functioneren van de sociëteit is de ondersteuning van de overige subcommissie en SC leden noodzakelijk.

Contact opnemen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wie zijn we en wat doen we

 

 

Heleen Koggel

Heleen Koggel
Sociëteitsbeheerder

 

Societeitsbeheerder

• Geeft leiding aan de SociëteitsCommissie.
• Regelt en verzorgt het beheer van de sociëteit.
• Stelt in overleg met het bestuur de openingstijden van de bar en de       prijzen van de consumpties vast.
• Is verantwoordelijk voor de in- en verkoop van dranken en andere         artikelen voor de sociëteit.
• Heeft regelmatig overleg met de penningmeester, stelt hem op de         hoogte van de genomen besluiten, bespreekt met hem de financiële      resultaten en de naar aanleiding hiervan te ondernemen acties.
• Faciliteert en coördineert samen met de SC-leden, de                         verenigingsactiviteiten die binnen de vereniging door de verschillende    commissies worden georganiseerd, en gebruik maken van ’t Spantje,
• Beslist over de vraag van leden om de sociëteit voor een evenement    voor leden te mogen gebruiken.
• Is verantwoordelijk voor de organisatie van de schoonmaak van het      gebouw.
• Draagt zorg voor de communicatie binnen de SC en de vereniging.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miriam Meijer 
barrooster

 

Roostermakers:
Miriam Meijer (bar), Roel van Grunsven (schoonmaken)

  • stelt periodiek het bar- en schoonmaakrooster op,
  • informeert de vrijwilligers over het rooster,
  • houdt het digitale rooster bij en publiceert deze op de website

Roel van Grinsven

Roel van Grinsven
schoonmaakrooster

 

Bardienstvrijwilligers

(altijd vacatures) 

Bardienstvrijwilligers maken deel uit van een groep enthousiaste leden, die tijdens bardiensten ’t Spantje draaiende houden.
Als bardienst-vrijwilliger zorg je voor de verkoop van koffie, thee en alle andere consumpties in de bar. Je houdt van gezelligheid en de dynamiek van de Beatrix spreekt je aan.

Taken:

• Opent en sluit keuken en barkasten
• Voorziet leden en/of gasten van consumpties
• Rekent consumpties af met het afrekensysteem op de kassa
• Is verantwoordelijk voor het correct gebruik van ’t Spantje
• Is op de hoogte van het Reglement alcohol en tabaksgebruik
• Is indien mogelijk, in bezit van Certificaat Instructie Verantwoord Alcohol schenken

Tijdens alle verenigingsactiviteiten, zoals wedstrijden, jeugdavonden, bridgedrive vormen de bardienstvrijwilligers het hart van onze sociëteit 't Spantje. Meld je snel aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Hans Geertman 72Hans Geertman
coördinator financiën

 

Coördinator Financiën Sociëteit:
Hans Geertman

  • Verzorgt invoer financiën SAC  in- en verkoop in E-captain boekhoudingsprogramma ERV
  • Onderhoudt nauw contact met sociëteitsbeheerder en penningmeester

 

 Sietze van den Bongard

Sietze van den Bongard
voorraadbeheerder

Voorraadbeheerder
Sietze van de Bongard

De voorraadbeheerder is verantwoordelijk de sociëteitsvoorraad, zoals dranken, snacks, snoep, etc. Hierbij speelt de houdbaarheidsdatum een belangrijke rol.

Taken:

• Vult 1-2x per week de voorraad in 't Spantje aan
• Controleert de voorraad in bar, keuken en voorraadberging
• Geeft bestelling(en) door aan de Sociëteitsbeheerder
• Controleert 1-2x per week de koffieautomaat, maakt deze schoon en vult de producten aan

 

 

 

 Akkelies van Driel 72

Akkelies van Driel
sanitair

 

Facilitair Sanitair
Akkelies van Driel

Wekelijks worden handdoekrollen, toiletpapier, zeepdispensers aangevuld. 

Taken:

  • Vult 1x per week de voorraad in de sanitaire ruimtes aan
  • Controleert de voorraad van de benodigde producten in schoonmaakkast
  • Geeft bestelling(en) door aan de Sociëteitsbeheerder
   

 

  

 

 

 onuitroeibaarRoeiploeg
 
Onuitroeibaar 
keukenlinnengoed

 

Facilitair Keukenlinnengoed:
Roeiploeg Onuitroeibaar


In de keuken worden volop hand-, thee-, en vaatdoeken gebruikt.
Regelmatig moeten deze worden uitgewassen.

Taken:

• Indien nodig schoon linnengoed ophangen in keuken
• Wassen en drogen van het keukenlinnengoed
• Geeft bestelling(en) door aan de Sociëteitsbeheerder

 

 IngeborgIngeborg van den Bold
oud papier en glas

Liesbeth Mijs
plastic

Afvalverwerking

Afvalscheiding is populair, ook bij Beatrix willen we ons steentje bijdragen aan een verantwoorde afvalscheiding. Verschillende vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de uitvoering m.b.t. afvalverwerking. 

 

Afvoeren oud papier en glas:
Ingeborg van den Bold

Deze taak houdt in dat je ervoor zorgt dat oud papier en glas in de juiste milieubak terecht komt, op een locatie naar keuze.
2x per maand worden oud papier en glas afgevoerd. 

 

 

Afvoeren plastic:
Liesbeth Mijs
Deze taak houdt in dat je ervoor zorgt plastic in de juiste milieubak terecht komt, op een locatie naar keuze.

 

 

 
Roel van Grinsven
Containerplanner

Container planner:
Roel van Grunsven
Taak
       . Onderhouden van de contacten met afvalverwerkingsbedrijf RENEWI



Rest afval: ploeg woensdagmorgen

Het restafval wordt verzameld in de groene container in de fietsenstalling. Deze container wordt één keer per 2 weken op woensdagochtend aan de straat worden gezet en na ledigen weer terug in de fietsenstalling, door de roeiploeg Woensdagmorgen. 

De Container draagte zorg voor een up-to-date ophaal-schema dat hangt in het portaal bij de roldeur.

 

Hannie van der Geer 72Hannie van der Geer
beheerder EHBO materialen

 

Beheerder EHBO materialen:
Hanny van de Geer

 

Taak:

  • Bijhouden voorraad EHBO materialen.
  • Controle AED

 

 

Waar hebben we jou voor nodig?

Binnen de SociëteitsCommissie zijn we altijd opzoek naar vrijwilligers. 

  • Vacature Bardienstvrijwilligers

    Bardienstvrijwilligers maken deel uit van een groep enthousiaste leden, die tijdens bardiensten ’t Spantje draaiende houden.
    Als bardienst-vrijwilliger zorg je voor de verkoop van koffie, thee en alle andere consumpties in de bar. Je houdt van gezelligheid en de dynamiek van de Beatrix spreekt je aan.
    Een bardienst bestaat uit een shift van 2,5-3 uur per keer en die draai je met z'n tweeen. Ervaring is niet noodzakelijk.
    We kunnen je hulp altijd gebruiken!

    Meld je snel aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we sturen je alle informatie rondom deze taak toe.

    Meestal zal een bardienst op een zaterdag of zondag vallen of soms op een doordeweekse avond.
    Geef vooral je voorkeur en ook de datums die je niet kunt aan bij de  roostermaker Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
    De  planning wordt ong. 3-4 maand van tevoren gemaakt, 

    Mocht je bij nader inzien toch niet kunnen, dan kun je zelf  een vervanger te regelen. Via de Beatrix-website is het eenvoudig om in het barrooster een vervanger op te zoeken en te ruilen op een datum die jou wel uit komt. Het meest up-to-date rooster vind je op het beveiligde deel van de Beatrix site.

We kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken!
Wil je je aanmelden voor een van onze vacatures of taken ga dan naar Mijn Taakkeuze  of liever nog, meld je bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ledenraad

 Ledenraad  De ledenraad heeft als functie om het bestuur gevraagd of ongevraagd van advies te voorzien over zaken die de ledenraad van belang vindt. Ook heeft de ledenraad de taak om jaarlijks een kandidaat voor de Ine Krijff Trofee (IKT) aan te wijzen. Deze trofee wordt uitgereikt aan een lid of team dat zich over een langere tijd bijzonder inspant voor de vereniging. De ledenraad komt meerdere keren per jaar samen. Contact opnemen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wie zijn we en wat doen we

 

Pieter Jan Blom Jacqueline Linders Linda van Hees Truus de Wijs
Pieter-Jan Blom (voorzitter)Veteranenroeiers vanaf E Jacqueline LindersRecreatieroeiers tot E Linda van HeesJeugdroeiers Truus de WijsStuurlieden



Margriet BrandsmaSeniorenroeiers recreatie en toer Wil CustersWedstrijdroeiers tot E VacatureNieuwe leden  

 

Waar hebben we jou voor nodig?

 

Op dit moment is er een vacature vertegenwoordiger nieuwe leden

Ieder jaar treden de twee langstzittende leden af en kunnen nieuwe leden zich kandidaat stellen. Hiervoor wordt in de Roeipraet een oproep geplaatst. Als je geinteresseerd bent om je kandidaat te stellen kun je ook rechtreeks met de ledenraad contact opnemen. 

 Naam  vertegenwoordigt  toetreding  herverkiezing  aftredend
 Pieter-Jan Blom  de veteranenroeiers vanaf E, voorzitter 2000 2013 2017
 Astrid Cats  de nieuwe leden, onafhankelijk van leeftijd 2016 2017
 Margriet Brandsma  de seniorenroeiers recreatie en toer 2011 2015 2019
 Wil Custers  de wedstrijdroeiers tot E 2014 2018
 Linda van Hees  de jeugdroeiers 2012 2016 2020
 Jacqueline Linders de recreatieroeiers tot E 2012 2016 2020
 Truus de Wijs  de stuurlieden 2014 2018

 

Wil je je aanmelden voor een van onze vacatures of taken ga dan naar Mijn Taakkeuze

 

Communicatie commissie

 

Lidworden30br.100dpi De communicatiecommissie (commcomm) heeft de taak om alles wat maar met in- en externe communicatie bij de vereniging te maken heeft te coördineren. 

Het zorgen voor een optimale website is een van de belangrijkste taken; er voor zorgen dat er actuele informatie op staat, dat die makkelijk toegankelijk is, dat die aantrekkelijk gepresenteerd wordt (foto’s, films) en dat, minstens zo belangrijk verouderde informatie op tijd weer van de site wordt gehaald.

Naast de website zijn er uiteraard ander communicatiemiddelen die ook gebruikt worden zoals Facebook, maar ook persberichten aan (lokale) media.

Contact opnemen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wie zijn we en wat doen we

De commissie bestaat nu uit drie leden die nog geen specifieke taak hebben anders dan hieronder aangegeven. Er is nog zoveel werk te doen dat, als we bij elkaar zijn ad hoc beslissen op basis van kennis en contacten wie wat doet.

Ton Kemmere 72

 

 

Ton Kemmere verzorgt met name het plaatsen en corrigeren van artikelen op de website

 

 

 

 

 

Mirjam Coelen

 

Mirjam Coelen is verantwoordelijk voor de contacten met de (lokale) media

 

 

 

 

 

 

Linda van Hees

 

Linda van Hees concentreert zich op alles wat met jeugd te maken heeft en op Beta, het samenwerkingsproject met ESR Theta. 

 

 

 

 

 

 

 

Marloes Vriend

 

 

Arjan Drogendijk 

Arjan Drogendijk

 

 

 

Waar hebben we jou voor nodig?

Er zijn drie vacatures: 

De commissie zou zeker ondersteuning van tenminste twee en liever drie leden kunnen gebruiken; het voordeel van een grotere commissie is dat er dan ook afspraken gemaakt kunnen worden over de verdeling van taken.

De commissie zou er graag mensen bij hebben die:

  • kunnen helpen bij het schrijven van teksten en ervaring hebben met PR en marketing.
  • er voor kunnen zorgen dat de artikelen op site gepaard gaan met de juiste foto’s en/of films. 
  • handig zijn op IT-gebied en zich kunnen verdiepen in de opbouw van de site en vervolgens artikelen plaatsen, corrigeren, maar ook bekijken of de opbouw van de site verbeterd zou kunnen worden.

 

Wil je je aanmelden voor een van onze vacatures of taken ga dan naar Mijn Taakkeuze

      

 

Roeipraet

 

 Roeipraet

 

 

De Roeipraet is het digitale verenigingsblad voor de leden van Beatrix. Het blad verschijnt 6 keer per jaar en publiceert o.a. informatie over activiteiten binnen de vereniging en verslagen van de diverse commissies.

Ook worden er door de leden zelf verslagen ingezonden van wedstrijden, toertochten, sportieve vakanties en interviews.

Contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wie zijn we en wat doen we

 

 Jos vdW 1334 72

Jos van der Weele

redactie

  

 

De leden van de redactieraad

  • verzamelen en schrijven kopij
  • maken fotoverslagen en verzamelen fotomateriaal
  • geven de Roeipraet uit en verzorgen de opmaak en digitalisering
  • versturen de digitale Roeipraet naar de leden
  • verzorgen het advertentiebeheer

 Mirjam Coelen

Mirjam Coelen

redactie

 Jan Klinkenberg

Jan Klinkenberg

redactie, vormgever en fotografie

 

 Jan Statius Muller

Jan Statius Muller

uitgever

Jan Souman

fotografie

Willemijn Nieuwenhuis

Willemijn Nieuwenhuis

Advertentiebeheer

Wim Helms

Wim Helms

Bladerbaar maken Roeipraet

 

Waar hebben we jou voor nodig?

 

Wij hebben op dit moment geen vacatures, maar als je graag iets wilt betekenen voor de Roeipraet kun je dat kenbaar maken bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wil je je aanmelden voor een van onze vacatures of taken ga dan naar Mijn Taakkeuze

 

Vertrouwenspersonen

 Lidworden30br.100dpi  De vertrouwenspersonen 

 

Wie zijn we en wat doen we

 Anne Lize HoftijzerAnne-Lize Hoftijzer  Jack Geenen  Jack GeenenJack Geenen

 

Waar hebben we jou voor nodig?

als je geinteresseerd bent in de rol van vertrouwenspersoon kun je met een van ons contact opnemen. 

 

 

Vrijwilligerscommissie

 

Lidworden30br.100dpi

De vrijwilligerscommissie heeft als doel om het vrijwilligerswerk meer en beter onder aandacht van de leden te brengen. We  merkten dat vooral nieuwe leden niet goed wisten wat er op klussengebied op de vereniging zoal te doen is en welke vacatures er zijn. Wij proberen vraag en aanbod bij elkaar te brengen en er zo voor te zorgen dat taken evenrediger over de leden verdeeld kunnen worden en dat vooral de nieuwe leden beter zicht hebben op waar zij hun steentje aan de vereniging kunnen bijdragen, met als uitgangspunt respect voor ieders mogelijkheden en de beste aansluiting te vinden op basis van interesses, kennis en ervaring. 

Contact opnemen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wie zijn we en wat doen we

 Jos vdW 1334 72Jos van der Weele  De vrijwilligerscommissie zorgt voor:
  • het ophalen van de vacatures en taken die openstaan bij commissies en het plaatsen in de centrale database/takenoverzicht,
  • het verzamelen van alle aanmeldingen voor taken en het communiceren daarover naar de commissies, 
  • publiceren en openbaar maken  van vacatures en taken via de website en de Roeipraet 
  • het onder de aandacht brengen van het vrijwilligerswerk bij met name de nieuwe leden
 WandaKruijt JWK 3873 72Wanda Kruijt

 

Waar hebben we jou voor nodig?

Wij hebben op dit moment geen vacatures of extra hulp nodig, maar mocht je interesse hebben om onze taak op termijn over te nemen laat het dan vooral weten!

 

 

Lustrum commissie

 lustrum

 

De Lustrumcommissie is een tijdelijke commissie die in 2018 het 55e lustrum van onze vereniging organiseert en de activiteiten ter gelegenheid van het lustrum coördineert. 

Contact opnemen kan via: Ton Bielderman (voorzitter lustrumcommissie)

 

Wie zijn we en wat doen we

 Ton Bielderman  Grignon.van.Bakel JWK 4223  Pieter van der Marel  Sybold 72dpi

 Ton Bielderman

voorzitter

 Grignon van Bakel  Pieter van der Marel  Sybold Berks
Han Verheijen Marjolein Koggel Jan Klinkenberg  
Han Verheyen Marjolein Koggel Jan Klinkenberg  

 

Waar hebben we jou voor nodig

Houd de oproepen in de gaten, voor diverse activiteiten zijn helpers nodig. 

En verder is je deelname aan de georganiseerde activiteiten natuurlijk uiterst welkom!

 

SKE Bouwcommissie

 SKE

 

 

In 2018 starten we met de bouw van een aparte ergometerruimte in onze loods, de SKE (Stabilisatie, Krachthonk, Ergometer) ruimte. De bouwplannen zijn ontwikkeld en worden begeleid door de tijdelijke SKE Bouwcommissie

Wie zijn we en wat doen we

 Michel van Bergen

  

 Planontwikkelaars en bouwpastoors

 TjerkVeenstraa JWK 3866 72
Michel van Bergen   Tjerk Veenstra
Anne Lize Hoftijzer  Stan materiaalcomm.72dpi    

Anne-Lize Hoftijzer

adviseur

Stan Janssen

adviseur

Tim Hendriks

adviseur

 

 

Waar hebben we jou voor nodig

Op diverse momenten van de bouw zijn helpende handen nodig. Meld je als je wilt meehelpen bij Anne-Lize Hoftijzer

 

 

 

Adresgegevens

ERV Beatrix
Kanaaldijk Noord 61
5642 JA Eindhoven
040-2815583
info@ervbeatrix.nl

Privacyverklaring