websiteLogoTop1

Voordat je met een boot het water op mag, moet je die boot reserveren. De informatie wordt ook gebruikt om het botengebruik bij te houden en om zo snel te zien of er nog boten op het water zijn i.v.m. veiligheid. Ook ergometers worden afgeschreven.M.u.v. de tijdstippen waarop een roeiverbod geldt, zoals 's-nachts of met mist, mag iedereen op elk tijdstip voor een periode van maximaal anderhalf uur (bloktijd) afschrijven.Natuurlijk alleen die boten waar je in mag met je gehaalde proeven en een eventuele toewijzing. Voor wedstrijden en toertochten gelden afwijkende regels.Afschrijven mag maximaal 7 dagen van tevoren. Als een boot is afgeschreven maar 15 minuten na de afgeschreven tijd nog in de stelling ligt, vervalt de afschrijving. Boten kunnen worden toegewezen aan een ploeg. Ploegleden kunnen altijd onder de ploegnaam een aan de ploeg toegewezen boot afschrijven. Dit geldt ook voor instructieploegen. Je ploeg moet dan wel geregistreerd zijn en er moeten boten aan je ploeg zijn toegewezen. Is je ploeg geregistreerd? Kijk bij Snel naar.. > Ploegenboek.

Hint. Als de cursor er zo uitziet cursor hand   ,dan kan je de boot reserveren.
Voorafschrijving

De uitzondering op de 7 dagen regel is het voor-afschrijven.

  • Als je mag voor-afschrijven mag je de aangegeven boot voor de afgesproken bloktijd maximaal 14 dagen van tevoren afschrijven.
  • Het is niet toegestaan de mogelijkheid van voorafschrijven uit te oefenen op andere momenten dan wat is afgesproken in het voorafschrijfschema, ook al ben je er technisch wel toe in staat.
  • Als je in een andere boot of (gedeeltelijk) buiten de aangegeven tijd wilt roeien, geldt de normale regeling: maximaal 7 dagen van tevoren afschrijven.
  • Bij serieuze klachten over wel afschrijven maar niet gebruiken, te laat terug, vlot bezet houden en andere vormen van oncollegiaal gedrag wordt de mogelijkheid om vooraf af te schrijven ingetrokken.
  • Nieuwe mogelijkheden tot maximaal twee tijdstippen per ploeg - en in overeenstemming met aantal en vaardigheid van de ploegleden - worden op verzoek toegevoegd, mits niet in conflict met een al vergeven mogelijkheid. Als met de andere ploeg een regeling is afgesproken, is dat natuurlijk ook goed.
  • Het bestuur houdt zich de mogelijkheid voor om, om goede redenen (wedstrijden, tochten, etc.) de mogelijkheid van voor-afschrijven te doorkruisen.

Wil je een verandering, neem dan contact op met de wedstrijdcommissaris via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een voorafschrijving is het recht om een boot of ergometer -voor de afgesproken bloktijd- maximaal 14 dagen van tevoren af te schrijven. Bloktijden voor boten zijn 1,5 uur en voor ergometers 60 minuten. Categorie "overige" kan 90 dagen van te voren afgeschreven worden.

Wedstrijden+Tochten
Wedstrijdreservering gaat voor

Op Beatrix werken we met het ‘recht op voorafschrijving’. Als je voorafschrijving hebt op een boot kun je deze 2 weken vantevoren reserveren, ipv één week. Inschrijven voor wedstrijden dient tot 2 weken vòòr de wedstrijddatum te gebeuren. Het kan voorkomen dat een ploeg met voorafschrijving zijn boot voor over 2 weken reserveert en dat, vanwege wedstrijd van een andere ploeg, deze voorafschrijving vervolgens wordt geannuleerd door de Commissaris Materiaal. Hier geldt dus niet ‘wie het eerst komt het eerst maalt; maar gaat de wedstrijdreservering voor. Dan is er nog voldoende tijd voor de thuisblijvende ploeg om uit te wijken naar ander materiaal of een ander trainingstijdstip.Voor het afschrijven van boten voor Toertochten wordt dezelfde werkwijze gehanteerd als voor wedstrijden.

Adresgegevens

ERV Beatrix
Kanaaldijk Noord 61
5642 JA Eindhoven
040-2815583
info@ervbeatrix.nl

Privacyverklaring