websiteLogoTop1

NSRK, een impressie.

Vrijdag 31 mei vonden op de Bosbaan in Amstelveen de Nationaal Schoolroei Kampioenschappen (NSRK) plaats. Het NSRK is de grote wedstrijd tussen alle middelbare scholen van Nederland en trekt jaarlijks ruim 300 deelnemers. Alle scholieren, junioren, competitie- en wedstrijdroeiers tot en met 18 jaar, die een ploeg van hun school vormen, kunnen meedoen! Zij strijden namens hun school over een afstand van 500m voor de titel ‘Beste Roeischool van Nederland’.

Vanuit Beatrix konden we twee teams van twee verschillende middelbare scholen uit Eindhoven naar de NSRK sturen, te weten het Augustinianum (Aug) en het Lorentz Casimir Lyceum (LCL). Sommige leerlingen van deze scholen roeien al bij Beatrix. Deze leerlingen hebben met name bij het LCL het roeien gepromoot en dat resulteerde in een team van 10 leden, ervaren en onervaren. Vanuit het Aug waren er twee ervaren leden van Beatrix.

Het verzamelpunt was uiteraard de kanaaldijk en vanuit hier vertrok in alle vroegte de botenwagen en drie auto’s met coaches en begeleiders en de roeiers. Ondanks het vroege uur zat de stemming er meteen in. Roeien op de Bosbaan blijft een cadeautje.

Na een voorspoedige reis (lees geen files) en het opriggen van de boten kon er even genoten worden in het een zonnetje van Nederlandse en Internationale teams die druk aan het trainen waren voor de Koninklijke Holland Beker roeiwedstrijden die 1 en 2 juni plaatsvonden.

En dan is het tijd om je naar het vlot te begeven, voor iedereen altijd een ervaring. Vervolgens oproeien en uiteraard even zwaaien als je langs het erevlot komt. En dan wachten en nogmaals wachten en dan mag je los. Je roeit met alle energie die je hebt en geholpen door de aanmoedigingen van de tribune lijkt het alsof je vleugels krijgt. Je zet een mooie prestatie neer en bent tevreden. Dat er geen blik mee naar Eindhoven is gekomen is jammer, maar de ervaring van een dag als deze is ook mooi. Of zoals Cira (een van de roeiers verwoordde) “Je voelt je een echte wedstrijdroeier!” Wat is het toch een machtige mooie sport. We zijn trots op iedereen die heeft meegedaan en bedanken nogmaals de coaches en de begeleiders voor deze topdag. En niet te vergeten de NSRK voor de organisatie.