Instr.&Coaching25br.100dpi

 

Roeien kan je leren. Voor iedereen die graag wil ontdekken of roeien een geschikte sport voor hem of haar is, is er een korte introductiecursus van 7 lessen. Je leert daar de basis van de roeibeweging. We starten dan met oefenmateriaal dat iets meer stabiliteit en zekerheid biedt. Ook maak je kennis met de vereniging, de leden en de activiteiten in ’t Spantje. Na deze 7 lessen heb je een beeld van roeien in Eindhoven. Als roeien jouw sport is kan je lid worden van de club.

We organiseren de introductiecursus 2x per jaar, in het voorjaar en in het najaar. Per keer kunnen we i.v.m. beschikbaar materiaal maximaal 20 roeiers toelaten. Je kunt je het hele jaar door aanmelden voor de introductiecursus via het aanmeldformulier (link). Zodra we je gegevens hebben ontvangen plaatsen we je op de wachtlijst voor de eerstvolgende cursus. 

Als je lid geworden bent ga je verder met de beginnersinstructie. Je maakt deel van een groep van ca. 20 roeiers die 2x per week samen instructie krijgen van een vaste groep instructeurs. Samen ontwikkel je je roeihaal en vind je je plek in de club.

Beatrix kent een examensysteem in drie niveaus. Niveau twee geeft je al de mogelijkheid om zelfstandig op pad te gaan in oefenmateriaal.

Na een of twee jaar heb je je plek gevonden op de club. Afhankelijk van je ambities kies je voor recreatief roeien of het roeien van wedstrijden. In dat laatste geval kan je nog verder aan techniek en conditie werken onder leiding van een van de verenigingscoaches. Mogelijk vind je het zelf ook leuk om instructeur te worden. In dat geval kan je bij de vereniging of bij de KNRB opleidingen volgen.

Ben je al een ervaren roeier? Geef dan bij aanmelding een seintje, dan zijn er goede mogelijkheden om in te stromen in een van de bestaande ploegen. Om de indeling in ploegen goed te laten verlopen kent Beatrix een zogenaamde ploegenmakelaar. Deze brengt ‘vraag’ en ‘aanbod’ van roeiers en ploegen bij elkaar. Je hoeft dus niet zelf op zoek naar een ploeg, maar je kan je wensen bij de ploegenmakelaar kenbaar maken.

Wil je meer weten stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

 

Agenda

<<  December 2023  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      2  3
  4  5  6  7  810
111213151617
182021222324
25262728293031
BWR

 

Onze sponsors