Kanaal overzicht 1024

Roeien kun je leren. Voor iedereen die graag wil ontdekken of roeien een geschikte sport voor hem of haar is, is er een korte introductiecursus van 7 lessen. Je leert daar de basis van de roeibeweging. We starten dan met oefenmateriaal dat iets meer stabiliteit en zekerheid biedt. Ook maak je kennis met de vereniging, de leden en de activiteiten in ’t Spantje. Na deze korte cursus heb je een beeld van roeien in Eindhoven. Als roeien jouw sport is kun je lid worden van de club. De kosten voor de introductiecursus zijn €70. Je betaalt per machtiging die je ondertekent op het aanmeldformulier.

We organiseren de introductiecursus 2x per jaar, in het vroege voorjaar zodra de klok verzet is naar zomertijd en tegen het eind van de lente/begin zomer. Je roeit dan 2x per week, op zaterdag om 11 uur of 12:30 én op dinsdag- of donderdagavond.

Kanaal 2x 250Dagen, data en tijden worden aan het begin van het jaar vastgesteld en kunnen nog wijzigen tot vlak voordat de cursus daadwerkelijk start. Dat heeft te maken met beschikbaarheid van boten en roeiinstructeurs. Daarom delen we ze niet via de website.
Een paar weken voor aanvang van de cursus sturen we een mail uit naar alle mensen die zich ingeschreven hebben en laten dan weten op welke data de cursus plaatsvindt, met verzoek om aan te geven of je wilt deelnemen.

Je kunt je het hele jaar door aanmelden voor de introductiecursus via het aanmeldformulier dat je op deze site kunt vinden via de tab Vereniging - Lid worden. Zodra we je gegevens hebben ontvangen plaatsen we je op de aanmeldlijst voor de eerstvolgende cursus. Bij meer aanmeldingen dan beschikbare plekken geven we voorrang aan degene die zich het eerst hebben ingeschreven. Per cursus kunnen we maximaal 20 roeiers toelaten, dus wees er snel bij als je mee wilt doen!

Bea aan het vlot 300Het is goed om je te realiseren dat roeien wel wat tijd van je vraagt. Een les duurt 1,5 uur (op het water), daar komt dan nog tijd voor bij om te verzamelen en samen de boot klaar te maken en naar het water te dragen en tijd na afloop om de boot naar de loods te brengen, schoon te maken en de training na de bespreken. Reken dus op 2 - 2,5 uur per les. Daarnaast is het belangrijk je te realiseren dat je lid wordt van een vereniging. Alle taken binnen de vereniging worden uitgevoerd door de leden zelf. We maken de club met én voor elkaar. Dat betekent dat van iedereen wordt verwacht dat ze een steentje bijdragen. Dat kan op veel verschillende manieren zoals bij de bar, het materiaal onderhoud, instructie en hulp bij evenementen.

Als je besloten hebt om na de introductiecursus lid te worden ga je verder met de beginnersinstructie. Je roeit dan in principe op dezelfde dagen en tijden als tijdens de introductiecursus. Je maakt deel van een groep van ca. 20 - 30 roeiers die 2x per week samen instructie krijgen van een vaste groep instructeurs. Samen ontwikkel je je roeihaal en vind je je plek in de club.

Beatrix kent een examensysteem in drie niveaus. Niveau twee geeft je al de mogelijkheid om zelfstandig op pad te gaan in oefenmateriaal.

Na ongeveer een jaar heb je de benodigde examens behaald en heb je je plek gevonden op de club. Afhankelijk van je ambities kies je voor recreatief roeien of het roeien van wedstrijden. In dat laatste geval kan je nog verder aan techniek en conditie werken onder leiding van een van de verenigingscoaches. Mogelijk vind je het zelf ook leuk om instructeur te worden. In dat geval kan je bij de vereniging of bij de KNRB opleidingen volgen.

Ben je al een ervaren roeier? Geef dan bij aanmelding een seintje, voor ervaren roeiers zijn er goede mogelijkheden om in te stromen in een van de bestaande ploegen of lopende instructiegroep. Om de indeling in ploegen goed te laten verlopen kent Beatrix een zogenaamde ploegenmakelaar. Deze brengt ‘vraag’ en ‘aanbod’ van roeiers en ploegen bij elkaar. Je hoeft dus niet zelf op zoek naar een ploeg, maar je kan je wensen bij de ploegenmakelaar kenbaar maken.

Wil je meer weten stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bea wedstrijdboot 1024

Agenda

<<  Juni 2023  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     2  3  4
  5  6  7  8  910
12131415161718
19202123
2627282930